Sitta med siffror

Hallihallå bloggen! Vad ska vi prata om idag tycker ni? Jag känner mig lite sugen på att ge mig in på det här med ekonomi och diskutera ett yrke som jag inte riktigt vet vad jag tycker om. Redovisningskonsult är enligt många ett yrke som verkar tråkigt och jobbigt. Jag förstår varför folk tycker det men jag håller ändå inte riktigt med. Siffror har alltid varit något som jag tycker är fascinerande och roligt. När jag gick på lågstadiet i Haninge så var jag riktigt vass på matematik och sedan dess har det egentligen bara fortsatt. I både högstadiet och gymnasiet så var matten inga problem, för mig var det lätt som en plätt. Sen tänker jag inte sitta här och höja mig själv till skyarna, utan jag hade några ämnen där jag var riktigt usel men lyckades med nöd och näppe komma undan med godkänt betyg. Just siffror då, för många är det väldigt avancerat och krångligt men jag fick alltid lära mig att matematik är väldigt logiskt. På något sätt blir svaret alltid logiskt, det finns alltid ett svar och du kan med säkerhet se om du har gjort det korrekt. Jag hade kunnat tänka mig arbeta som redovisningskonsult absolut, det är mycket olika siffror att hålla koll på vilket är precis vad jag gillar. Det hade varit roligt om det inte vore för en sak, jag får lite känslan av att det är samma arbete dag in och dag ut vilket är något som jag inte klarar av. Jag måste ha ett varierande arbete och då passar egenföretagare mig perfekt. Dessutom så är jag min egna redovisningskonsult så jag får känna på den biten emellanåt också. Nej nu har jag suttit still alldeles för länge så nu är det dags att hitta på någonting, vi får se vad Haninge har att erbjuda idag!